Blogi

Poikkeustilakysely avaa
moninaisia kokemuksia yritysten
ja organisaatioiden arjesta
ja tulevaisuuden näkymistä

poikkeustila

Lähetimme muutama viikko sitten uutiskirjeemme mukana asiakkaillemme ja yhteistyötahoillemme suunnatun kyselyn, jonka avulla halusimme selvittää poikkeustilan vaikutuksia yritysten liiketoimintaan, kehityssuunnitelmiin ja tulevaisuuden näkymiin.

Tavoitteenamme on lisätä kyselyn avulla poikkeustilan aikaisten kokemusten ja oppien jakamista niin muotoilualan kuin yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaidemme parissa. Tulemme jakamaan kyselystä nousseita teemoja seuraavien viikkojen aikana, toiveenamme herättää ratkaisukeskeistä ja tulevaisuuteen katsovaa keskustelua poikkeustilan jälkeisestä jälleenrakentamisesta.

Kyselyymme vastasi 46 yritysten ja julkisten organisaatioiden edustajaa, jotka halusivat avata kokemuksiaan poikkeustilan vaikutuksista omaan työhönsä sekä yritysten ja organisaatioiden arkeen. Kysyimme muun muassa miten koronaviruspandemia on vaikuttanut yleisesti yritysten ja organisaatioiden toimintaan, päivittäiseen työskentelyyn ja kehitystyöhön; mitkä asiat ovat yllättäneet positiivisesti tai jopa ilahduttaneet; ja mitkä asiat auttaisivat yrityksiä ja organisaatioita tällä hetkellä eniten?

Tavoitteenamme on lisätä kyselyn avulla poikkeustilan aikaisten kokemusten ja oppien jakamista niin muotoilualan kuin yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaidemme parissa.

Vastaukset avasivat organisaatioiden tilanteiden moninaisen kirjon. Niistä välittyivät niin epävarmuus ja kiperät kamppailut kustannushaasteiden kanssa; sisukas ja rohkea kehityksen mentaliteetti; muutoksen myrskyissä ketterästi surffaavien uudet toimintamallit; kuin voimaa antava yhteisöllisyys ja empatia kollegoiden ja asiakkaiden kesken.

Lue lisää kyselystä nousseesta ketterän kehityksen teemasta seuraavassa kirjoituksessa.