Iittala & Arabia Vintage-palvelu

FISKARS GROUP

Iittala & Arabia Vintage-palvelu

Brändikonseptit, Graafinen suunnittelu, Visuaalinen identiteetti ja ohjeistukset, Konseptisuunnittelu, Bränditarinankerronta, Myymälä- ja tilasuunnittelu,

Vintage on Iittalan ja Arabian vanhojen ja käytettyjen arkiastioiden kierrätyspalvelu, jossa asiakkaat voivat tuoda omia astioita Iittalan ja Arabian myymälöihin. Astiat jaetaan kolmeen kategoriaan kunnon mukaan ja hinnoitellaan oikeisiin hintaluokkiin jälleen myytäväksi ja uusien asiakkaiden löydettäväksi. Jälleenmyyntiin kelpaamattomat tuotteet kierrätetään eteenpäin prosessiteollisuuden raaka-aineeksi.
Konsepti viestii asiakkaille monella eri tasolla. Kuluttajat voivat tuoda omat käytöstä poistuneet tai perinnöksi saadut astiat myyntiin. Myydyt esineet saadaan tarjolle toisten asiakkaiden löydettäväksi omaan arkeen, juhlaan tai keräilyyn. Suunnittelemamme Vintage-konseptin ilme ja myymäläratkaisut konkretisoivat tämän ikonisten tuotteiden kierrätyskonseptin palvelumallin eri kanavissa.

Suunnittelun tavoitteena oli konkretisoida astioiden kierrättämisen palvelu niin identiteetin kuin myymäläratkaisun osalta. Konseptisuunnittelun kautta palvelulle kehitettiin kuvaileva nimi sekä identiteetti, joka viestii oikealla tavalla käytettyjen astioiden kierrättämisestä, Iittalan ja Arabian pitkästä historiasta sekä niiden merkityksestä suomalaisille. Osana kokonaisuutta suunnittelimme Vintage-palvelulle myymäläratkaisun kalusteineen, joka oli visuaalisesti linjassa suunnitellun graafisen identiteetin kanssa sekä kommunikoi kierrätyskonseptin toiminnallisia elementtejä, jotta sekä myynti että ostokokemus olisi mahdollisimman selkeä.

Vintage-palvelu suunniteltiin eri myymäläkonseptien erityispiirteet, tarpeet ja identiteetti huomioiden. Laajimmillaan palvelu toteutettiin Iittala Outlet myymälöihin ja pienin kokonaisuus suunniteltiin Iittalan flagship myymälöiden käyttöön. Palvelun ilme suunniteltiin huomioiden sekä Iittalan että Arabian identiteetit, joiden tuli toimia saumattomasti Vintage-palvelun ilmeen kanssa. Myymäläilmeen lisäksi suunnittelimme palvelulle tärkeimmät graafiset sovellukset markkinoinnin käyttöön, huomioiden printti ja digitaaliset mediat.

 

Tuomalla vanhaa valikoimaa asiakkaiden saataville, korostetaan brändeille tärkeää kestävän kehityksen sanomaa. Vintage-palvelu tukee myös molempien brändien nykyisen tuotevalikoiman designfilosofiaa ja arvoja. Iittalan ja Arabian astiat on luotu rakastettaviksi ja kestämään.

Vintage-palvelu antaa astioille uuden elämän. Konsepti mahdollistaa Iittalan ja Arabian ikonisten tuotteiden tarinan jatkumisen ja konkretisoi kierrätyspalvelun asiakkaille.

Pentagon iittala_Vintage

Ostavat asiakkaat voivat luottaa, että Iittalan ja Arabian myymälöissä myynnissä olevat astiat ovat aitoja ja tarkastettuja, vaikka eivät itse olisi vanhojen astioiden asiantuntijoita.