Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki houkuttelee Turkuun

Pentagon Design - Joki

Turun Teknologiakiinteistöt & Turun Tiedepuisto

Joki esittelee Turun seudun vahvuudet

Liiketoimintamuotoilu, Palvelumuotoilu, Konseptisuunnittelu, Suunnittelujohtaminen, Brändikonseptit, Käyttäjäkokemussuunnittelu, Digitaalinen suunnittelu, Käyttöliittymäsuunnittelu, Asiakas- ja vierailijakokemussuunnittelu, Visuaaliset identiteetit & ohjeistukset, Graafinen suunnittelu, Kohdebrändäys

Turun kaupunki ja Turun teknologiakiinteistöt tunnistivat yhdessä tarpeen yhteiselle esittely- ja kohtaamispaikalle. Uuden Vierailu- ja innovaatiokeskuksen kauniin rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arosuo Arkkitehdit Oy. Pentagon Design sai ainutlaatuisen tilaisuuden toimia tämän vision kokonaisvaltaisen vierailukokemuksen konseptisuunnittelijana, näyttelysuunnittelijana ja Joki-brändikonseptin kehittäjänä vuosina 2014-2017.

Turun Tiedepuistoon rakennettu vierailu- ja innovaatiokeskus Joki on syntynyt kaupungin, korkeakoulujen ja elinkeinoelämän saumattomana yhteistyönä. Se tarjoaa ainutlaatuisen alustan yrityksille esitellä tuotteitaan, palveluitaan sekä järjestää tapahtumia ja koulutuksia.

Lähestymistapa

Suunnittelutiimimme on kehittänyt keskuksen kokonaisvaltaista vierailukonseptia sekä  toimintamallia tiiviisti asiakkaan kanssa vuodesta 2014 lähtien. Projektin aikana teimme myös paljon yhteistyötä kumppaniyritysten, Turun kaupungin ja oppilaitosten kanssa.

Hankkeen lähtökohtana ovat olleet käyttäjät ja vierailukokemus. Ne ovat ohjanneet yhteiskehittämisen suuntaa aina arkkitehtuurikilpailusta alkaen, jossa jo osittain määriteltiin vierailijakokemusta. Konseptoimme myös kumppanipaketit ja tuimme niiden esittelyssä.

Keskuksen brändikonseptin ja identiteetin luominen opastuskonsepteineen ja verkkosivuineen olivat myös tärkeä osa keskuksen lanseerausta. Kokonaisuutta täydentämään tiimimme toteutti lisäksi vierailijoille näkyvän näyttelyn konseptin ja sen sisällön suunnittelun sekä digitaalisten näyttelyiden käyttöliittymäsuunnittelun ja tiedon visualisoinnin.

Lopputulos

Joki on uudenlainen paikka yhteistyölle: se on Suomessa ennennäkemätön kaupungin ja elinkeinoelämän vahvuuksien esittely tarkoitusta varten suunnitellussa uudisrakennuksessa. Turun alueen vahvuudet, osaaminen ja tulevaisuuden visiot ovat Joessa esillä vuorovaikutteisesti. Näin Turku osoittaa olevansa innovatiivinen ja kilpailukykyinen alue, johon kannattaa sijoittua ja sijoittaa.

Loimme keskukseen kattavan vierailijakokemuksen, joka pitää sisällään muun muassa digitaalisen showroomin, Cave-teatterin ja joita tukevat erilaiset workshop-tilat sekä vaihtuvat näyttelyt. Keskusta täydentävät kattavat palvelut tapahtumien ja näyttelyiden järjestämistä varten.

Joki tarjoaakin mieleenpainuvan käyttäjäkokemuksen, jota tukevat korkeatasoisen näyttelyn sisältö ja brändi-identiteetti. Keskus avattiin joulukuussa 2017 ja Turun kaupungille se toimii kotimaisten ja kansainvälisten kutsuvieraiden kohteena.

Ensimmäinen vuosi

52

Yhteistyötahoa

22 000+

Vierailijaa vuoden 2018 aikana

300+

Tapahtumaa järjestetty vuoden 2018 aikana

Pentagon design - Details

Pentagon design - Details

Pentagon design - Details