Kierrätysmuovista kodin kierrätyspisteeksi

Orthex smartstore collect hallway

ORTHEX GROUP

Orthex
SmartStore™ Collect

Konseptisuunnittelu, Teollinen muotoilu, Tuotemuotoilu

Orthex SmartStore™ Collect on uusi ratkaisu lajittelun haasteisiin. Lähtökohtana oli tehdä yhä pienemmissä tiloissa asuvien asiakkaiden ympäristöystävällisten valintojen tekemisestä helpompaa ja hauskempaa — fokuksena oli erityisesti pakkausjätteen kierrätys kotitalouksissa. Uusi SmartStore™ Collect -tuote tarjoaa kaivattua lisätilaa kierrättämiseen. Kierrätyksen ja jätteiden lajittelun haaste kotioloissa on kansainvälinen ja tämä uusi tuote on heti lanseerauksen yhteydessä huomioitu myös laajasti ulkomailla ja palkittu usealla kansainvälisellä design alan palkinnolla kuten Red Dot Product Design Award 2020, German Design Award 2020 ja ICONIC AWARD 2020.

Lähestymistapa

Suunnittelussa meidän tuli huomioida SmartStore™ -tuoteperheen periaatteet ja lupaus ”Fiksun säilytyksen asiantuntija”. Tuotteen tavoitteena on tarjota käytännöllistä toiminnallisuutta, olla designiltaan pitkäikäinen ja sopia sisustukseen, unohtamatta tuotteiden laatuvaikutelmaa ja fyysistä kestävyyttä. Pääfokuksena oli vastata lajittelun haasteeseen sisustuksellisella tuotteella, jota ei tarvitse piilottaa.

Lopputulos

Uusi SmartStore™ Collect koostuu kierrätysmuovista valmistetusta laatikosta, kolmesta kantokahvallisesta kierrätysastiasta ja bambukannesta. Muotokieleltään selkeä lopputulos mahdollistaa SmartStore™ Collectin käyttämisen lajittelun yli myös muun tyyppiseen, kuten esim. lelujen säilyttämiseen. Tukevan rakenteensa ansiosta tuote toimii myös jakkarana: monikäyttöisyys ja sisustukseen sopiva muotoilu yhdessä mahdollistavat tuotteen pitämisen esillä myös pienissä kodeissa.

SmartStore on fiksun säilytyksen asiantuntija, jonka tuotteet on suunniteltu ratkaisemaan jokapäiväiset säilytyshaasteet. SmartStoreCollect -tuoteperhe tarjoaa monikäyttöisen ja sisustuksellisen ratkaisun kotitalousjätteiden lajitteluun.